ÁSZF

Jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) tartalmazza a https://www.tintasziv.hu honlap (Továbbiakban: Webáruház), mint az üzemeltető (Továbbiakban: Üzemeltető) által üzemeltetett Webáruház látogatására és használatára vonatkozó feltételeket, valamint a Webáruházban megvásárolható termékek (a továbbiakban: termék) megvásárlásának feltételeit.

Kizárólag abban az esetben használja a Webáruházat (honlapot), amennyiben jelen ÁSZF minden pontjával egyetért és azokat kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Kérjük, hogy a megrendelése véglegesítése előtt figyelmesen olvassa el a jelen szerződés dokumentumot, mert megrendelése véglegesítésével Ön elfogadja a jelen ÁSZF tartalmát.

Jelen dokumentum kizárólag elektronikus formában jön létre távoli felek között az Interneten keresztül és nem minősül írásba foglalt szerződésnek. Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet szerinti távollevők között létrejött szerződésnek minősül. A jogszabály a szerződéskötés sajátos módszeréhez, a felek személyes találkozása nélküli ügyletkötéshez fűz jogi garanciákat.

Távollévők között kötött szerződés: olyan fogyasztói, adásvételi szerződés, amelyet a termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő informatikai eszközt alkalmaznak.

Szerződés nyelve: magyar

A Felhasználó (Vásárló) a honlapot kizárólag a saját felelősségére használhatja, valamint elfogadja, hogy az Üzemeltető nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a honlapon elérhető további tájékoztatások nyújtják.

A jogszabályi előírások értelmében letölthető szoftvertermékre, licencre a termék jellegéből adódóan (anyagtalan, digitális letölthető termék) nem vonatkozik elállási jog, ezért kérjük fordítson különös figyelmet a vásárolni kívánt szoftvertermék verziójának kiválasztására.

1. Megvásárolható termékek köre

A www.tintasziv.hu webáruház redőny alkatrészeket, tartozékokat forgalmaz, amelyek részletes tájékoztatója és leírása a Webáruház terméklapjain fel van tüntetve. További információk, kérdések esetén a Webáruház elérhetőségein lehet érdeklődni. A terméklapokon található fotók tájékoztató jellegűek azok a valóságtól kis mértékben eltérhetnek, egyes termékek esetében illusztrációként vannak feltüntetve.

2. Üzemeltetés

(Megrendelést telefonon GDPR és adminisztrációs okokból nem áll módunkban fogadni és módostani, kizárólag elektronikus úton. A technikai segítség nyújtás elsősorban elektronikus úton történik)

3. Üzemeltető (vállalkozás) adatai:

A weboldal neve: Redőny alkatrész Webáruház

Weboldal elérhetősége: www.tintasziv.hu

Levelezési e-mail cím: hurda-farago@t-online.hu

Mobilszám:+36-30-225-5012

Az Üzemeltető székhelye/levelezési címe: HU 7900 Szigetvár Szent István Ltp.25.(Felhívjuk figyelmüket hogy fizikai boltot nem tartunk vásárolni csak webáruházunkon keresztül lehetséges.)

Üzemeltető: Hurda Csaba E.V. (egyéni vállalkozó)

Nyilvántartási szám: 52546943

Adószám: 68994644-1-22

K&H bank:104024585052688184551004

(Megrendelést telefonon GDPR és adminisztrációs okokból nem áll módunkban fogadni és módostani, kizárólag elektronikus úton. A technikai segítség nyújtás elsősorban elektronikus úton történik)

cégnév: BlazeArts Kft.
székhely: 6090 Kunszentmiklós, Damjanich u. 36. 1/8
levelezési cím: 6090 Kunszentmiklós, Damjanich u. 36. 1/8
cégjegyzékszám: 03-09-109150
adószám: 12539833-2-03
közösségi adószám: HU12539833

5. Rendelés és vásárlás menete

A megjelenített termékek kizárólag a honlapon (Webáruház) keresztül, online rendelhetők meg a termék jellegétől függően elektronikus kézbesítéssel vagy futár által történő házhozszállítással a megrendelő, vagy meghatalmazottja általi átvétellel. Internetes vállalkozásként személyes átvételre vagy személyes igénybevételre csak speciális esetben van lehetőség előre egyeztetett időpontban.

A honlapon megjelenített árakat a vállalkozás alanyi adómentes formájából adódóan (kisadózó) egyéb költségek nem terhelik, azok fizetendő végösszegek. Azonban nem tartalmazzák a házhozszállítás díját (amennyiben van), amely külön kerül felszámításra a Webáruházban, illetve a terméklapon feltüntetett szállítási árakon.

A rendelés leadásához, fizetéshez és a teljesítéshez a Vásárló részéről elengedhetetlen a pontos és valóságnak megfelelő adatok megadása. Mivel a kézbesítés feltétele a pontos és hiánytalan megrendelő adatok megadása ezért ez a vásárló kizárólagos felelőssége. Az Webáruház (Üzemeltető) nem vállal felelősséget a pontatlan vagy hiányosan kitöltött megrendelési adatokból eredő kellemetlenségek vagy anyagi károk miatt.

A Vásárló a Webáruházban található és megvásárolható termékek és szolgáltatások közül választhat. A felsorolt termékek esetében megtekinthető a termékek leírása, ára, tulajdonságai. A leírt termék adatok és jellemzők a gyártó, illetve a forgalmazó által közzétett adatok, akik fenntartják a változtatás jogát. Ezért a közölt termékadatokért felelősséget az Webáruháznak (üzemeltető) nem áll módjában vállalni. Amennyiben a terméklapon a közöltnél részletesebb információra van szükség, úgy elektronikus úton, a weboldalon keresztül lehet felvenni a kapcsolatot.

A termékeket a Vásárló a virtuális kosárba helyezheti bejelentkezés nélkül is azonban megrendelés előtt a regisztrált Vásárlónak be kell lépnie a rendszerbe. Bejelentkezést csak abban az esetben tudja megtenni, ha regisztrálja magát a honlapon a regisztráció menüpont alatt. Ha regisztrált vásárló, de elfelejtette jelszavát, használja a jelszó emlékeztetőt. Kijelentkezni a kilépés gombbal lehet, amely segítségével elhagyhatja az áruházat.

A nem regisztrált Vásárló esetében történő regisztráció nélküli vásárláskor a vásárlónak nincs lehetősége a vásárlás után a weboldalon keresztül szerkeszteni, módosítani adatait, illetve ebből adódóan nem lehetséges megrendelése állapotát figyelemmel kísérni. Ilyen esetben a tájékoztatás email formájában történik.

A kosár tartalma a kosár menüpont segítségével ellenőrizhető és szerkeszthető. Ha minden rendben van és megrendelés mellett dönt akkor a pénztár folyamattal véglegesítheti a megrendelését. A véglegesített rendelést a megadott e-mail címére küldjük egy automatikus visszaigazolásként, amely tartalmazza megrendelése adatait és állapotát. Amennyiben nem érkezik ilyen levél, ellenőrizni kell a levélszemét mappát.

Miután elvégeztük a megrendelés feldolgozását a megadott e-mail címre küldünk értesítést 24 órán belül. A különböző megrendelésék külön folyamatok a megrendelés lezárásáig. A honlapon a regisztrált Vásárló megtalálhatja az összes eddigi leadott megrendelését is és azok állapotát.

A megrendelések feldolgozása, kézbesítése, valamint a megkeresésre való reagálás, munkanapokon 9:00-17:00 óra között történik.

6. Fizetési módok és számlázás

  • Közvetlen banki átutalás

A Vásárló tudomásúl veszi, hogy az elektronikusan kiállított e-számlát elektronikus formában kézbesítjük és tesszük elérhetővé, letölthetővé a Vásárló rendeléskor megadott email címére való kézbesítéssel, valamint a vásárló számla fiókjában PDF formátumban, zárt felhőrendszerben.

Az elektronikus számla (e-számla) adóigazgatási azonosításra alkalmas és a jogszabályi előírásoknak, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal követelményeinek minden tekintetben megfelelő elektronikus úton kibocsátott számviteli bizonylat. Az elektronikus számla hiteles bizonylat, amely digitális aláírást tartalmaz és igazolja az adófizetéssel összefüggő kötelezettségek és jogok meglétét. Az elektronikus úton kibocsátott számla bizonylatot a vonatkozó jogszabályok szerint elektronikus formában szükséges megőrizni.

További információk az elektronikus számlákról:
http://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa080101_hatalyos/elektronikus_szamla.html

A honlapon feltüntetett termékek árai forintban (HUF) értendők. Alanyi adómentes vállalkozásként (KATA) a számla végösszege nem tartalmaz ÁFA terhet.

A megrendelt termékek tulajdonjoga a termék átvételekor száll át a Vásárlóra, amennyiben annak vételárát hiánytalanul megfizette.

A fizetendő végösszeg minden költséget tartalmaz (ha van szállítási költség, azt is), és további költségek nem terhelik a vásárlót.

Az árváltozás jogát előzetes bejelentés nélkül fenntartjuk. Az aktuális termékárakat a webshopban tekintheti meg.

7. Kézbesítéssel, kiszállítással kapcsolatos információk

Szállítás Foxpost automatába történik.

Csomagátvétel csomagautomatából

3 napig őrizzük küldeményed. Ha munkaszüneti- vagy ünnepnap beleesik ebbe az időszakba, akkor automatikusan hosszabbítjuk az átvételi határidőt. Vedd át a csomagod, amikor Neked a legkényelmesebb!

A fizikai termékek futárral történő házhozszállítása 3 – 5 munkanapon belül történik.

A kézbesítési/szállítási idők tájékoztató jellegűek, nem garantáltak. Amennyiben a Vásárló nem tudja kivárni a szállítási időt, kérjük ne adjon le megrendelést.

A házhozszállított csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8:00 és 17:00 óra között. Szállítási címként célszerű olyan címet megadni, ahol a megjelölt napszakban a futárt fogadni tudják.

  • A szállítást és kézbesítést végző partnerek:

Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő személy előtt a Vásárló szíveskedjen megvizsgálni és esetlegesen észlelt csomagsérülés, vagy hiány esetén ne vegye át a csomagot. A küldeménnyel kapcsolatos panaszt, kárt a kézbesítéskor azonnal jelezni kell a futárnak (kézbesítőnek) és jegyzőkönyvet felvetetni a helyszínen, valamint a kézbesítési iratokon a problémát feltüntetni. Ennek elmulasztása jogvesztéssel jár, utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

  • Személyes átvétel: A Webáruház személyes áruátvételre nem biztosít lehetőséget.

8. Garancia, jótállás

A Webáruház által forgalmazott egyes termékekre az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállás szabályait tartalmazó 151/2003. Korm. rendelet szerinti jótállási idő áll a fogyasztó rendelkezésére a termék átvételének napjától.

Az egyes termékek jótállási ideje 6-12 hónap a termék jellegétől függően az átvételtől számítva. Nem rendeltetésszerű használatból adódó károk, sérülés, esztétikai hiba, rongálódás esetén a garancia nem érvényes. Garancia abban az esetben érvényesíthető, ha a termék hibája gyártási eredetű vagy anyaghiba, pixel hiba és nem a vásárlást követően a termék természetes elhasználódásából adódott. Használatból adódó közvetlen vagy közvetett egyéb kár, illetve problémák esetére a garancia nem terjed ki, így a Webáruház felelősséget nem vállal.

Amennyiben a termék cseréje jogi, vagy technikai okokból nem lehetséges vagy a Vállalkozás a döntése alapján nem így jár el, abban az esetben a Felhasználó élhet a szerződéstől való elállási jogával és a termék vételára visszatérítésre kerül. A Vállalkozó nem kötelezhető arra, hogy a szoftverterméket megszabadítsa azoktól a jogi terhektől, amelyek annak használatát megakadályozzák.

Garanciális probléma esetén a hibát, problémát elektronikus (email, webes kapcsolati modul, webes ügyfélszolgálat) úton kell bejelenteni. A garanciális ügyintézéshez számla sorszáma, vagy megrendelés azonosító szükséges. A hibás terméket magyarországi címre kell elpostázni és a csereterméket megvárni, melynek folyamata általános esetben 5-15 munkanap. Egyes esetekben, váratlan körülmények esetén lehetséges 20-25 munkanap.

Pénzviszatérítés esetén 2-5 munkanapot vesz igénybe a tranzakció. Alapesetben a pénzvisszatérítés automatikusan a vásárló által eredetileg használt fizetőeszközre történik.

9. Vásárlói elállás és felmondás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében az elállás rendelkezései kizárólag a fogyasztónak minősülő vásárló esetében alkalmazhatók.

A Vásárló fizikai termék vásárlása esetében indoklás nélkül élhet a 15 napos vásárlói elállás jogával (pénz-visszafizetés), amennyiben a termék nem felel meg a terméklapon leírtaknak, vagy nem elégedett a vásárolt termékkel. Ilyen esetben a terméket eredeti állapotában, sértettlenül, hiánytalanul, lehetőség szerint a saját csomagolásában, papírjaival együtt szükséges visszaküldeni és a vételár a beérkezés és átvizsgálás után visszatérítésre kerül a Vásárló részére.

Amennyiben a Vásárló elállási jogával élni kíván, úgy köteles elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát elküldeni (postai levél vagy email) a jelen ÁSZF 2. pontjában feltüntetett elérhetőségekre. A nyilatkozat tételhez felhasználható a letölthető elállási nyilatkozat minta, de nem kötelező annak használata, megteheti email-ben.

Vásárlói elállás esetén a Vásárlónak haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlését követően 15 napon belül vissza kell juttatnia a terméket az Üzemeltető címére:Hurda csaba E.V..,7900 Szigetvár Szent István Ltp25. A termék visszaküldésének költsége Vásárlót terheli.

A jogszabályi előírások értelmében letölthető szoftvertermékre, licencre a termék jellegéből adódóan (anyagtalan, digitális letölthető termék) nem vonatkozik elállási jog, ezért kérjük fordítson különös figyelmet a vásárolni kívánt szoftvertermék verziójának kiválasztására.

A visszaküldéssel kapcsolatban felmerülő összes költséget a vásárló köteles megtéríteni.

10. Adatok kezelése (információs önrendelkezési jog és az információszabadság), GDPR

A Webáruház a regisztrációhoz, online vásárláshoz, házhoz szállításhoz és a kapcsolódó szolgáltatások nyújtásához szükséges adatokat minden esetben az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE előírásainak megfelelően biztonságosan és bizalmasan kezeli, azokat harmadik fél számára semmilyen esetben nem teszi hozzáférhetővé és nem adja át. Kivételt képez a házhoz szállítást végző partner cég részére, de kizárólag a szállítás pontos teljesítése érdekében szükséges adatokat, a szolgáltatás teljesítése időtartamáig. Az adatkezelés a GDPR adatkezelési infotv. (törvény) által előírt módokon és annak betartásával történik.

A Szolgáltató részletes adatkezelési szabályzata itt olvasható el: “ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ”

A Vásárló/Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a szolgáltató a regisztrációhoz, valamint szolgáltatás teljesítése céljából megadott személyes adatait az adatkezelési szabályzatban meghatározott célból és módon rögzítse és kezelje.

A Szolgáltató részletes adatkezelési szabályzata jelen ÁSZF -től elkülönített dokumentumban áll rendelkezésre, mint nyilvános adatvédelmi nyilatkozat. Az “ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ” a teljes honlapon, beleértve az aloldalakat is teljes terjedelemben elérhető, olvasható és nyomtatható formátumban is. Szolgáltatás, termék megrendelése előtt olvassa el figyelmesen az Adatkezelési Tájékoztatót.

Az Webáruház (üzemeltető) a tudomására jutott személyes adatokat kifejezetten védi, különösen a jogosulatlan hozzáférés, törlés, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából eredő hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az egyes informatikai rendszerek által, a honlap oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra.

A Webáruházban kizárólag csak 18. életévét betöltött személy regisztrálhat és veheti igénybe a szolgáltatásokat. Mivel a regisztráció során és a megrendeléskor a Vállalkozás nem kér és nem kezel az életkorral és születési adatokkal kapcsolatos személyes adatokat, ezért a felhasználó a regisztráció jóváhagyásával és jelen ÁSZF elfogadásával kinyilatkoztatja, hogy betöltötte 18. életévét.

12. Az adatok és a honlap biztonsága, cookie-k használata

A honlap működése és adatkommunikációja hitelesített és biztonságos, 128 bites TLS/SSL titkosítású és fejlett kapcsolati technológián alapul. A honlap látogatása során a felhasználó számítógépe és a szolgáltató szervere között generált adatforgalom, beleértve az aloldalakat is, valamint a honlapon megadott személyes adatok szabványosan titkosított formában, egyedileg generált digitális biztonságikulcs felhasználásával közlekednek az interneten. Ezzel megnehezítve az adatokhoz való illetéktelen hozzáférést, adatlopást és az adatforgalom lehallgatást.

Kiemelt figyelmet fordítunk informatikai rendszereink, honlapunk és email rendszerünk stabilitására, biztonságára, a kártevő programok távoltartására, valamint a rendszereinkhez való illetéktelen hozzáférés megelőzésére. Ennek érdekében vírusellenőrző programot, valamint tűzfalat üzemeltetünk, továbbá webszerverünk üzemeltetése az elvárásoknak megfelelő, modern, biztonságos szerver teremben történik, ellenőrzött körülmények között, jogosulatlan fizikai hozzáférés biztosítása mellett. Az ilyen jellegű erőfeszítések ellenére sem garantálható a teljes és állandó vírusmentesség, ezért javasoljuk, hogy a felhasználó az eszközén szintén futtasson vírusellenőrző programot. Az üzemeltető nem tud felelősséget vállalni az esetleges kártevők, illetve a rendszereink hibás működése, vagy leállása okozta károkért, kellemetlenségekért, ugyanakkor a Szolgáltató minden tőle telhető erőfeszítést megtesz a hiba elhárítása érdekében.

Mint a legtöbb weboldal esetében a Szolgáltató honlapja böngészése folyamán is technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai, honlap látogatási analízis célokból. (IP cím, látogatás dátuma, időtartama, egyéb nem személyes adatok). Ezen adatokat az üzemeltető kizárólag jogilag hitelesen indokolt és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k (sütik) engedélyezése szükséges a böngészőben a felhasználó részéről. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatások működése technikai okokból nem garantált. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol lejáratig. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra, kizárólag látogatási statisztikai célokat szolgál. A cookie felhasználásával és működésével kapcsolatban bővebb tájékoztatót az adatkezelési szabályzat és cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztató tartalmazza.

13. Egyéb rendelkezések

A honlapon megjelenő tartalmak, információk és adatok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Az honlapon és a termékleírásokban található információk alapján hozott, illetve az azokra alapozott döntésekért a webáruház (üzemeltető) nem vállal felelősséget. Továbbá nem vállal felelősséget az adatok teljességéért és fenntartja az információ, adat és ár változtatás jogát előzetes értesítés nélkül.

A Szolgáltató nem vállal felelősséget a Webáruházban esetlegesen tévedésből vagy rendszerhibából adódóan hibásan feltüntetett, illetve irreális termékárért. Ilyen esetekben a Webáruház nem köteles a terméket a hibásan feltüntetett áron értékesíteni Vásárló részére. Hibás ár feltüntetése esetén a Webáruház tájékoztatja a Vásárlót a hibáról és felajánlja neki a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét. Ilyen esetben a Vásárló eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a terméket vagy lemondja megrendelését.

A Webáruház a Vásárló (felhasználó) email címére alkalmanként hírlevelet küldhet, amennyiben ehhez a felhasználó kifejezetten hozzájárulását adja, melyet a későbbiekben bármikor lemondhat. A hírlevél a Webáruház működésével, szolgáltatásaival, és termékeivel kapcsolatos ajánlatokat, információkat, kedvezmény kuponokat tartalmaz. A hírlevél gyakorisága havonta maximum 1 alkalommal esedékes.

14. Panaszügyintézés módja

Amennyiben a fogyasztó jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes járási hivatalhoz, mint fogyasztóvédelmi hatósághoz vagy lakóhelye vagy a szolgáltató székhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő Békéltető Testülethez.

A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

a.) Név: Redőny alkatrész Webáruház

Kapcsolat: Hurda csaba

Levelezési cím: 7900 Szigetvár Szent István Ltp.25

E-mail cím: postmaster@tintasziv.hu

Az Webáruház a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan vagy ha a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel.

Amennyiben a Webáruház és a Vásárló között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a webáruházzal való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Vásárló számára:

b.) Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál:

Weboldal / elérhetőség: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/
Email: info@magyarefk.hu

c.) Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – Európai Fogyasztói Központ

1088 Budapest, József körút 6.

Telefonszáma: 06 (1) 459-4832, Fax: 06 (1) 210-2538

Weboldal: www.magyarefk.hu

E-mail cím: info@magyarefk.hu

d.) Békéltető testület eljárásának kezdeményezése:

Békés Megyei Békéltető Testület, Címe: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.

Telefonszáma: +36 (66) 324-976, +36 (66) 446-354, Fax: +36 (66) 324-976
E-mail cím: bekeltetes@bmkik.hu, bmkik@bmkik.hu

A Békéltető Testületekről további információ itt érhető el: https://www.bekeltetes.hu

e.) Bírósági eljárás kezdeményezése:

Békéscsabai Járásbíróság

5600 Békéscsaba, Árpád sor 4.

Telefonszáma: +36 (66) 321-211, Fax: +36 (66) 322-846

E-mail cím: birosag@bcsaba.birosag.hu

d.) Online vitarendezési platform:

Az Európai Bizottság honlapján keresztül a fogyasztóknak lehetőségük nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást. Így a fogyasztók tudják érvényesíteni jogaikat anélkül, hogy például a távolság meggátolná őket ebben.

Vitarendezési weboldal: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

15. Copyright – Minden jog fenntartva

Ezen a weboldalon (www.tintasziv.hu) és az üzemeltető Vállalkozás egyéb platformokon közzétett további terméklapjain található tartalom, mint szöveges leírás, cikkek, weblap grafika, logó, egyedi megoldások a weboldalt üzemeltető Vállalkozás kizárólagos szellemi terméke, amely az 1999. évi LXXVI. törvény alapján szerzői jogi oltalom alatt áll és a szerző minden ezzel kapcsolatos jogot fenntart magának. A Vállalkozás weboldalának, terméklapjai tartalmának másolása, annak változatlan, illetve nagy mértékben megegyező tartalmú átvétele és további felhasználása, közzététele írásbeli engedélyünk nélkül tilos és díjköteles.

Abban az esetben, ha weboldalunk tartalmát harmadik felek honlapján, vagy egyéb hirdetési, kereskedelmi, aukciós platformokon bizonyíthatóan azonos vagy nagyon hasonló formában észleljük, úgy arányos kötbért számlázhat ki vállalkozásunk a tartalom másolójának, felhasználójának, amelyet a tartalom felhasználója (másoló) a másolással kifejezetten elfogad.

A tilalom nem érinti az olyan szabad felhasználású eseteket, amelyekre kizárólag a törvényben meghatározott felhasználók részére meghatározott célból és mértékben van lehetőség, ellenben az üzletszerű felhasználás és terjesztés nem megengedett. A honlap tartalom nem megengedett másolása, felhasználása, terjesztése hatósági eljárást és kártérítést vonhat maga után.

1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról

Minden márkanév, logó, kép csak illusztráció és a termék tulajdonságainak leírására szolgál. A márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

16. Vonatkozó jogszabályok

45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól.

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között létrejött szerződésekről.

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról.

2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről.

19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól.

1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról.

1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről.

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 rendelete.

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 rendelete.

2011. évi CXX. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról.

17. Záradék

Amennyiben a Felhasználó nem ért egyet jelen ÁSZF bármely pontjával, kérjük ne adjon le megrendelést és ne használja weboldalunkat.

Jelen ÁSZF a www.tintasziv.hu weboldalra való közzétételével lép hatályba. Az ÁSZF megváltoztatására az Üzemeltető egyoldalúan jogosult, amennyiben ezt jogi vagy egyéb szabályozások módosulása indokolttá teszi

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a mindenkor hatályos magyar jog az irányadó jog, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, továbbá a 2001. évi CVIII. törvény (elektronikus kereskedelmi szolgáltatások), és a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet rendelkezéseire, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. („Infotv.”) vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

A Webáruház oldalainak böngészésével, valamint a Felhasználó megrendelésének rögzítésével elfogadja a www.tintasziv.hu általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Jogvita esetén az Üzemeltető székhelye szerinti Baranya megyei Bíróság az illetékes.

A hatályos ÁSZF-et az Üzemeltető (Vállalkozás) mindenkor a www.tintasziv.hu honlapján teszi közzé.

Érvényes: 2019.09.25. naptól